Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Ohlédnutí za Pyrocarem 2018

7.9.2018

Dne 19. 8. skončil Pyrocar - přehlídka hasičské techniky, které se zúčastnila i naše Kačenka a nová dodávka. Na akci se odjíždělo v pátek 17. 8. a po celou dobu trvání akce jsme zaznamenali velký zájem nejen o naši techniku, ale i o hasičská auta ostatních.

K vidění byla nejen nejnovější technika, ale i historická vozidla a všechna potěšila každé hasičské srdce. Dále nám byla představena záchrana člověka z havarovaného auta, které dále posloužilo k ukázce jiného zdatného pomocníka hasičů, a to pásového bagru. Stejně tak jsme viděli hašení pomocí vrtulníku, které je důležitou součástí při hašení špatně dostupných míst.

K vidění nebyla pouze vozidla, ale i čtyřnozí záchranáři, kteří ukázali, jak dokáží pomoci, a není radno je podceňovat jak při hledání ztracených osob, tak i při hledání místa vzniku požáru.

Vyjmenovat vše, co bylo k vidění, by bylo nadlouho, ale co musím poznamenat, je skvělá organizace celé akce, která trvala celý víkend - možnosti pohoštění, zajištění toalet, sprch, ale i programu pro děti, které si přišly na své při různých soutěžích.

Na této přehlídce se bohužel stala i smutná událost. V průběhu pořádání se udělalo nevolno předsedovi Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ing. Karlu Richterovi. Posléze přišla zpráva, že zemřel. Na jeho počest se rozezněly sirény a vzdaly hold tomuto obětavému hasiči. Čest jeho památce.

Další Pyrocar bude za čtyři roky, tak doufám, že se tam opět sejdeme. Za SDH Oudoleň Hanka Zelenková

Anketa

Má Ukrajina uzavřít mír i za cenu ztráty části území, nebo dál bojovat?
14
18

Historie anket

Náhodné foto

Masopustní průvod 2009

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více