Ingredience na 50 kusů:
Těsto:
500 g hladké mouky, 4 žloutky, 200 g majonézy, 6 lžic oleje, 10 lžiček cukru, 250 ml mléka, 42 g kvasnic nebo jeden sáček sušených, citronová kůra, 1 lžice rumu, sůl
Náplň:
250 g tvarohu, žloutek, cukr podle chuti, vanilkový cukr, citronová kůra, 1 vejce na potření, drobenka, rozinky
Na potření:
Směs 200 g rozpuštěného másla a 2 dcl rumu
Postup přípravy:
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné malinko naředit mlékem, ale pozor, musí zůstat hustá! Z těsta odkrajujeme malé kousky, plníme tvarohovou náplní, do každého koláčku můžeme dát 1-3 rozinky. Zabalíme do buchtičky, potřeme rozšlehaným vejcem, na vršek nasypeme drobenku. Dáme péct do střední trouby. Po upečení potíráme směsí másla a rumu.