V pátek 20. listopadu se v zasedací místnosti obecního úřadu konala přednáška na téma Zelené potraviny aneb jak se žije s ječmenem a chlorellou. Paní Zdena Hyršová společně s paní Štěpánkou Strašíkovou všem přítomným posluchačům představily dva zástupce zelených potravin, a to mladý ječmen v podobě prášku a sladkovodní řasu chlorellu v podobě tablet. Setkání bylo zahájeno povídáním vlastních zkušeností, proč se zelenými potravinami začaly, poté následovalo představení zelenáčků a na závěr ochutnávka a další povídání o blahodárných účincích a celkové prospěšnosti pro organismus.
Funkce zelených potravin:
Navíc potraviny na našem stole již dávno ztratily svou původní funkci, jakou dřív měly, a to naše tělo živit, aby bylo kvalitně vybudováno a dokázalo se o sebe dobře postarat a čistit průběžně od toho, co do něj už nepatří. Naše tělo ale tuhle schopnost stále má, nezapomnělo ji. Dejte mu, co potřebuje, a uvidíte ty zázraky!
Přednáška trvala téměř 2 hodiny, byla velmi zajímavá, poučná a plná příběhů, kdy zelené potraviny opravdu činily zázraky a pomohly lidem, kteří trpěli různými nemocemi. Blanka Zvolánková