Obec Oudoleň
česky english deutsch

 

Přednáška o zelených potravinách

25.11.2015

V pátek 20. listopadu se v zasedací místnosti obecního úřadu konala přednáška na téma Zelené potraviny aneb jak se žije s ječmenem a chlorellou. Paní Zdena Hyršová společně s paní Štěpánkou Strašíkovou všem přítomným posluchačům představily dva zástupce zelených potravin, a to mladý ječmen v podobě prášku a sladkovodní řasu chlorellu v podobě tablet. Setkání bylo zahájeno povídáním vlastních zkušeností, proč se zelenými potravinami začaly, poté  následovalo  představení zelenáčků a na závěr ochutnávka a další povídání o blahodárných účincích a celkové prospěšnosti pro organismus.

Funkce zelených potravin:

  • jsou základem potravinového řetězce – vydržely tady všechny pohromy a vypořádaly se se všemi následky lidského „pokroku“.
  • právem byl již ve starém  Egyptě  nazýván nápoj z mladého ječmene nápojem faraonů
  • jsou to potraviny, které sytí a čistí zároveň, na rozdíl od běžné stravy
  • jsou zásadotvorné – vyrovnávají překyselení organismu
  • mají vysoký obsah chlorofylu - působí protizánětlivě a urychlují hojení poškozené tkáně
  • mají přirozenou antioxidační aktivitu, jsou to kom-plexní a přirozené potraviny.

Navíc potraviny na našem stole již dávno ztratily svou původní funkci, jakou dřív měly, a to naše tělo živit, aby bylo kvalitně vybudováno a dokázalo se o sebe dobře postarat a čistit průběžně od toho, co do něj už nepatří. Naše tělo ale tuhle schopnost stále má, nezapomnělo ji. Dejte mu, co potřebuje, a uvidíte ty zázraky!

Přednáška trvala téměř 2 hodiny, byla velmi zajímavá, poučná a plná příběhů, kdy zelené potraviny opravdu činily zázraky a pomohly lidem, kteří trpěli různými nemocemi. Blanka Zvolánková

Anketa

Souhlasíte s návrhem zákazu prodeje energetických nápojů dětem do 15 let?
4
0

Historie anket

Náhodné foto

Druhé místo na Mistrovství Evropy v aerobiku

Počasí

Počasí

Novinky e-mailem

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více